Birçok araba farları, darbelere ve koşullara dayanıklı olması açısından polikarbon camdan üretilir. Polikarbon camların yüzeyi ise çiziklerden ve ışıklardan korunması için akrilik denilen bir maddeyle kaplanır. Ancak kaplanan bu malzeme zamanla aşınarak işlevini yerine getirmemeye başlar. Bunun sebebi ise deterjanlar ve güneş ışığıdır. Akriliğin etkinliğini yitirmesi sonucu polikarbon camlar ısı, ışık ve diğer etkenlere bağlı olarak matlaşır, aydınlatma gücü azalır ve sararırlar. Bu durumda sararmış araba farı temizliği hizmetimizden yararlanarak aracınızın farlarını değiştirmek yerine temizleterek hem tasarruf etmiş olursunuz hem de aracınızın orijinalliğini bozmadan aracınızı keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

Sararmış araba farı temizliği nasıl yapılır?

  1. Far Çevresinin Bantlanması: Öncelikle maskeleme bandı ile farın etrafını kaplıyoruz. Açıkta boyalı kısım kalmamasına özen gösteriyoruz aksi halde işlemler boyaya zarar verir. Aracınızın boyasının hasar görmemesi dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır.
  2. Farın Zımparalanması: Sararmış fardaki çiziklerin derinliğine göre seçtiğimiz zımparalardan en uygun olanı seçiyor, camın yüzeyini biraz ıslatarak zımparalama işlemine başlıyoruz. Zımparalama işlemini fazla kuvvet uygulamadan, far üzerinde daireler çizerek tüm farı zımparalıyoruz. Zımparalamaya devam ettikçe yüzeyden tortu çıkmaktadır. Bu tortu farımızın matlaşmasına sebep olan kir ve matlaşan katmandır. Camınızın yüzeyi pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Zımparalama işlemi bittikten sonra far yüzeyini yıkayıp temizliyor ve iyice kuruluyoruz.
  3. Fara Pasta Uygulaması: Zımpara ve yıkama kurulama işleminden sonra uygun kalınlıktaki pastayı düşük devirde çalışan polisaj makinesiyle uygulamaktayız. Pastalama aslında camın yüzeyini iyice temizlemek için uygulanıyor. En ufak çizikler pasta yardımıyla far yüzeyinden çıkarılmaktadır
  4. Farın Cilalanması: Pasta işleminden sonra cila işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem aracınızın farlarını hem parlatmakta hem de güneş ışınları, deterjanlar ve kum gibi etkenlere koruma sağlamaktadır. Burada dikkat ettiğimiz en önemli nokta, mutlaka plastik cilası kullanmak.

 

Cila, farımızın orijinalindeki koruyucu akrilikle aşağı yukarı aynı görevi görüyor, yani koruma sağlıyor. Cilayı farın cam yüzeyine, düşük devirde çalıştırdığımız polisaj makinesiyle iyice yediriyoruz. Bu işlemi farınız ilk günkü halini alana kadar devam ediyoruz.